ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Home / ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ

Αν και η Αγγλική γλώσσα ξεκίνησε κάπου στη Βορειοδυτική Ευρώπη, στα νησιά της σημερινής Μεγάλης Βρετανίας, έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι η γλώσσα μόνον της Αγγλίας και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και έγινε η γλώσσα της διεθνούς επικοινωνίας για όλους σχεδόν τους κατοίκους της γης.

Η ανάδειξη της αγγλικής γλώσσας στη σημερινή κυρίαρχη θέση της, δεν ήταν τυχαία, αλλά το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εξάπλωσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, και μεταγενέστερα, της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

Εκτός του ότι είναι η γλώσσα του Σαίξπηρ και του Λόρδου Βύρωνα, ταυτόχρονα είναι και η γλώσσα του τουρισμού και της επικοινωνίας μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορικής και του Internet. Την εποχή του Μεσαίωνα την μιλούσαν λιγότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο είναι σε θέση να την μιλούν, έστω στοιχειωδώς. Η επίδρασή της εξαπλώνεται συνεχώς και περνά ελεύθερα από τα σύνορα οποιουδήποτε κράτους χωρίς να χρειάζεται ……διαβατήριο!!!!