ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Home / ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Τα Ισπανικά ή Καστιλιανικά είναι μια Ιβηρική Ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών ως μητρική γλώσσα. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 560 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την Αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ , της σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η Ισπανική γλώσσα είναι η Τρίτη πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα για την παραγωγή πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης και επίσης τα Καστιλιανικά είναι η Τρίτη γλώσσα με περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου, μετά από τα Κινέζικα και τα Αγγλικά, με περίπου 256 εκατομμύρια χρήστες, που αντιπροσωπεύουν το 7,6% του συνόλου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Επίπεδα – Ισπανικά Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσών
Dele A1
Dele A2
Dele B1 (Nivel Inicial)
Dele Escolar B1
Dele B2 (Nivel Intermedio)
Dele C1
Dele C2 (Nivel Superior)

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσών.
A1 «Στοιχειώδης γνώση»
A2 «Βασική γνώση»
B1 «Μέτρια γνώση»
B1 «Μέτρια γνώση»
B2 «Καλή γνώση»
C1 «Πολύ καλή γνώση»
C2 «Άριστη γνώση»

O μαθητής που φτάνει στο συγκεκριμένο επίπεδο θα καταφέρει να τελειοποιήσει τις γνώσεις του όσον αφορά στην Ισπανική γλώσσα. Με την απόκτηση του διπλώματος του C2 (Nivel Superior) δίνεται η δυνατότητα στον σπουδαστή να εγγραφεί κατευθείαν σε Ισπανικά/Ισπανόφωνα Πανεπιστήμια.